perjantai 9. kesäkuuta 2017

Viikkokatsaus vko 23

Ta-daa! Sehän on viikon paras päivä käsillää taas! Hyvää perjantaita siis ystävät ja toverit! Kulunut viikko oli vähän ehkä mitäänsanomaton tai ainakin tuntui siltä, että kun viikon kohokohtia yritin miettiä, niin niitä tosiaan sain hieman miettiä. Mutta oikeastaan on ihan hyväkin välillä hengähtää ja pohtia, kaikkea tapahtunutta ja kyllähän sitä sitten mieleen tulikin yhtä sun toista. Olin koko viikon jotenkin hieman uuvuksissa sattuneesta syystä mutta nyt saa taas viikonlopun ajan relata, ihanaa! Kuluneella viikolla..

Hämmästelin..
.. Ajan nopeaa kulumista. Kohta on jo Juhannus ja kesä kuitenkin vasta ihan aluillaan, ainakin mikäli sään mukaan ajattelee. Vastahan nautimme yöpakkasista muutama viikko takaperin ja nyt on jo lähes keskikesän juhla, huh. On siis aika ruveta nauttimaan kesästä, satoi tai paistoi. Ainakin torstaina oli täällä pääkaupunkiseudulla kovin sateinen sää mutta huomasitteko, että oli myös lämmin? Ei siis tarvinnut vetää villasukkia jalkaan vaikka vettä tulikin taivaan täydeltä. Se on siis kesä nyt ja sandaalit on puettava vaikkei aurinko jatkuvasti paistaisikaan! Juhannuksesta puheenollen, olen vähän yrittänyt pyöritellä juhannus-suunnitelmia päässäni mutta vielä on suunnitelmat ihan auki, eli tulevan viikonlopun ohjelmassa siis on Mittumaarin suunnittelua. Voisikohan Juhannusta viettää vaikkapa kaupunkilomaillen Barcelonassa..

Kesäkuu ♥


Valmistin..
.. Valkoista pizzakastiketta kotikieittiössäni. Koska Norjan tuliaiset on jo nautittu parempiin suihin, oli aika valmistaa valkoinen pizzakastike itse. Aika vähän löytyi suomenkielisiltä sivuilta ruokaohjeita tähän tarkoitukseen ja niinpä päätin rohkeasti kokeilla valmistaa kastikkeen ihan omien visioiden mukaan. Kastike onnistui mainiosti ja nyt on tulevaisuuden pizzaperjantaitkin pelastettu, sillä kastike onnistui mainiosti! Jos et vielä ole kokeillut perinteisen tomaattikastikkeen sijaan laittaa pizzaan valkoista kastiketta, niin suosittelen lämpimästi. Tästä tuli kerralla oma suosikkimme emmekä juurikaan tämän tuttavuuden jälkeen ole enää pizzaa muulla tavalla valmistaneetkaan. Ohjeen omiin perus-pizzoihimme voisinkin laittaa jakoon vielä tänään, ihan vaan perjantain kunniaksi, jos joku muukin vaikka tykkää fredagmysata pizzan voimalla!


Löysin..
.. Kotoamme useamman kerran kuluneella viikolla erinäisiä nyssäköitä ja pussukoita. Oli vähän kuin joulu oli saapunut, sillä Kiinan reissun matkatavaroita purkaessani, oli joku kiireisempi henkilö ehtinyt levitellä purkaa laukuistani näitä pusseja ympäri taloa ja niitä on nyt sitten ilmestynyt vähän sieltä sun täältä. Nyssäköistä on löytynyt kaikkea kivaa, mitä olemme Kiinasta ostaneet. Eritoten iloitsin kylpyhuoneeseen ostamistani pyyhkeistä, joita en yksinkertaisesti voinut vastustaa! (Nämä kuuluvat samaan sarjaan tavaroiden kanssa, joista mieheni aina kysyy, että onko tarpeellista raahata saippuaa, kynttilöitä tai vesipulloja toiselta puolelta maailmaa.) Miksei Suomessa ole tällaisia tilbehööri-kauppoja, joista saa kaikkea oikeasti tarpeellista ihan pilkkahintaan? Nämä käsipyyhkeet (jotka hieman näyttää lattiamopeilta) maksoivat reilun euron, yhdeksi suosikki-liikkeekseni nousseessa Japanilaisessa Miniso-myymälässä. Että eivät olleet hinnalla pilattuja nämä pyyhkeet. Kaupassa oli muutenkin kaikenlaista tarpeellista arkeen ja lisäksi myös tosi kivoja juttuja esimerkiksi tuollaisten kymmenvuotiaiden tyttöjen synttäreitä ajatellen :)

Tuliaisena kotiin suloiset käsipyyhkeet ♥


Ihailin..
.. Omaa kotimaatani ja kesän vihreyttä! Että jos oli vihreää Pekingissä niin on sitä täällä kotimaassakin. Niin ihana on aamulla herätä ja tepsuttaa kahvimuki kädessä terassille, tuoksutellen kesäilmaa. Pihallamme kasvava Päärynäpuu on puhkeamassa kukkaan ihan näillä hetkillä joten ehkäpä jo viikonloppuna pääsemme nauttimaan valkoisista kukista sekä huumaavasta tuoksusta. Äitienpäivälahjaksi saamani ruukkuruusu kukkii valtoimenaan ja sitäkin olen ehtinyt kuluneella viikolla ihastella useampaan kertaan. Kyllä kesä vaan on ihmisen parasta aikaa!


Piharuusu kukkii ja on tyytyväinen ♥



Tutkin & Selailin..
.. vähän matkatarjontaa tulevalle syksylle. Tämä ihan vaan siitä syystä, että koska emme tänä kesänä pääse nauttimaan pidemmästä kesälomasta lainkaan, on erinäisiä ajatuksia heitelty ilmoille vähän sieltä sun täältä. Koska New Yorkin matka on odottanut vuoroaan jo tovin jos toisenkin, on Big Apple tietenkin ajatuksissa ensimmäisenä mutta on tässä kaikenlaista ideaa nyt ajatuksissa. Alun alkaen meidän piti suunnata Amerikkaan jo toissa talvena mutta reissun peruuntuessa on haaveisiini jäänyt kytemään nimenomaan talvimatka tuohon unelmieni kaupunkiin. Tästä syystä luulen, että seuraavia syntymäpäiviäni vietetäänkin siellä, joten sen ajatuksen olen tältä erää jo hieman haudannut tulevalta syksyltä. Niinpä nyt varteenotettaviksi vaihtoehdoiksi onkin muotoutunut joko lähteä a)  syyskuussa perus-aurinko-löhölomalle etelän aurinkoon tai b) marras-joulukuussa muutamaksi viikoksi hieman kauemmas aurinkoon. Tässäpä sitä on ihmisellä taas mietittävää ja haaveiltavaa! Mutta haaveita ja unelmiahan täytyy jokaisella aina olla!


Mukavaista perjantaita & Aurinkoa päivään! 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit ♥